Přeskočit na hlavní obsah

Jak udržet zákazníky v ekonomické krizi? 5 tipů

· 2 minuty čtení

Za rok 2022 poprvé klesl obrat e-commerce sektoru. Zákazníci si vybírají, u koho nakoupí. Proto je přidaná hodnota teď důležitější, než kdy dřív.

Co můžete udělat, abyste se odlišili, a byli prodejce, ke kterému se lidé rádi vrací? Máme pro vás 5 rad.

Zákaznická samoobsluha

Podle serveru Entrepreneur preferuje řešení problémů svépomocí stále více zákazníků. Během pandemie jsme v online prostoru zdomácněli snad všichni. A naučili jsme se díky práci s digitálnímu službami při přesunu do remote světa ocenit hlavně jednoduchost. Umožněte svým zákazníkům řešit problémy bez telefonů, emailů a čekání.

Odměny

Ukažte svým zákazníkům, že si jich vážíte a nabídněte jim něco navíc. O věrnostní program stojí 87 % zákazníků. Aby se stal zrovna váš program populárním, dejte zákazníkům to, co skutečně chtějí.

Koordinace

Musíte být sehraní. Skvělá zákaznická zkušenost nevytvoří jen dobrý věrnostní program, nebo jen dobrá samoobsluha. Nezapomínejte na komunikaci v rámci týmu, wellbeing svých zaměstnanců a výkonnost. K dosažení maximální efektivity vám může pomoci MessageOk Copilot.

Komunikace a reakce

Feedback je slovo, které se v souvislosti se zákaznickou zkušeností skloňuje velmi často. Ale pokud své zákazníky prosíte o informaci, nenechte ji bez reakce. Když zpětnou uložíte do databáze pro nějaké budoucí použití, nezískáváte z ní maximum. Věnujte dostatek času analýze a ukažte zákazníkům, že jim nasloucháte. Další tipy na komunikaci se zákazníky na našem blogu.

Strategie

Kdo je připraven, nebývá překvapen. V dnešním světě se situace na poli e-commerce mění celkem rychle, a to nejen vzhledem k ekonomickému dění. I proto nestačí do věrnostních programů, samoobsluhy a dalších vychytávek investovat a doufat v nejlepší. Je potřeba vědět přesně, kam vaše investice míří a jaký má účel. Digitální strategii rozebírá na svém blogu Shoptet.